Jessica o Jesper!



Dom här fina bilderna har min systerdotter Camilla tagit på barnen. Och photoshoppat till dom lite!
Kika gärna in på Camillas blogg, sjukt snygga bilder!!  Klicka här : Camillas blogg

Allt är bara bra tack!


Moa Herngrens debutroman
 Lea tar ett sabbatsår och sticker till Paris. Där träffar hon charmige, karismatiske konstnärs bohemen Michel. (Som gärna tar en whiskey....eller två!)
Hon blir jättekär och dom inleder en romans.
I Paris fungerar relationen någorlunda, men dom flyttar till Sverige och det blir inte riktigt som Lea förväntat sig.... Kulturkrockar...Familjerealtioner.....
Underhållande och lättläst roman. Jag hade inte tråkigt en enda sida! Helt klart läsvärd =)
(Jag hoppas det blir film av boken!)

Lussebullar


Här står Jessica med den kletiga lussedegen! Jesper i bakgrunden med sin poliströja! Vi diskuterar vad han vill bli när han är stor: Antingen polis eller bagare säger han!!! Stor skillnad på dom yrkena måste jag säga =)

Jesper och Jessica med långa "ormar"....

"Ormar" som sedan rullas till jättegoda lussebullar med mycket saffran i!! Kanongoda =)
Lite julkänsla här hemma nu..... Julmusik i bakgrunden!

Film, sett sen sist!!


Arn Riket vid vägens slut,  jo den va jättebra! Men slutet ville jag haft lite annorlunda....


Min brors flickvän/Dan in real life en mysig, feelgoodfilm som visar att kärleken övervinner allt =)

Grace is gone handlar om en man som mister sin fru i IRAK-kriget. Han berättar inte för de båda döttrarna om vad som hänt, utan tar dom med på en liten resa..... Ganska bra, men sorglig.

Patrik 1,5


Nu har jag kommit hem från bio, Patrik 1,5! Den va jättemysig. Sven och Göran ska adoptera ett barn och får beskedet att Patrik 1,5 ska flytta hem till dom. Men ngt i utskriften blev fel..... För Patrik är inte 1,5 år utan 15år!! Gustaf Skarsgård gör en suverän rolltolkning som homosexuella Göran!
En helt underbar dramakomedi =)

Vintern e här!! Brrrr.....

Ja, idag e de verkligen kallt! Men hellre detta än de där tråkiga regnet.....
Jag har känt mig lite deppig..... men det börjar kännas bättre!
Jag ska ta mig på ett kvällsmöte, och kolla på stan efter ngn bra pocket. Jag e lite lässugen på nåt bra! Några förslag?
I morg blir det antagligen bio. Om dom inte väljer ngn jag redan sett..... Helst vill jag se Patrik 1,5!! Hoppas det blir den =)

Min hotmail.....

Hotmail

Jo, de e faktiskt sant..... Kanske dags att rensa i meilen ;)

Pysselkväll!


Jessica i full action och gör julkort!! Redan..... Nej, tiden går ganska fort =)


Här är ett färdigt!!

Jesper tröttnade efter ett kort, och bygger med lego istället. Är det ngt med genusperspektiv tro.... ;)

Så här många fick vi ihop ikväll.

Rendition/Utlämnad


Vad skulle hända om någon du kände bara försvann? Den tanken blir verklighet för gravida Isabella när hennes make, med utländskt påbrå, misstänks för att vara terrorist. Han grips på en flygplats och förs bort, försvinner utan ett spår. Medan Alwar El-Ibrahim genomgår allt tuffare förhör om saker han inte känner till, startar hans fru en egen utredning kring vad som kan ha hänt.
Med bl a  Meryl Streep, Reese Whitherspoon.
Otroligt bra film!!

Mys med godis o ljus!!


Nu har jag just kommit hem ifrån en cykeltur till torget, i regnet.... Men det känns ganska mysigt får jag säga, iaf när man kommer in igen!! Har köpt Toblerone och en påse med chokladbilar (ngn ny variant) och ska se en film. Har tänt lite ljus och ska plocka med tvätten innan jag slår mig till ro =)

The perfect man!


Jättemysig film som handlar om en singelmamma (Heather Locklear) som letar efter MR RIGHT!
När det inte går som det ska med männen så flyttar hon med de två döttrarna. Här får vi se när hon kommer till Brooklyn N:Y för att försöka finna lyckan (mannen). Chris North känd som MR BIG i sex and the city har oxå en av huvudrollerna.
En fin feelgoodfilm!!

En dag på stan!

I dag har vi varit i stan.  Camilla passade barnen så jag kunde gå på ett möte. Sedan fikade vi hemma hos Camilla i hennes fina lägenhet i Vasastan. Jag vill oxå bo där!! (Dom hade bakat en jättegod kladdkaka när jag va på möte)
Så gick vi på stan en stund. Jag hade lovat Jesper en freebandy klubba. På höstlovet när vi va i Nordstan såg han "stora" killar trixa med dom. Så vi köpte en på STADIUM.

Jessica fick garn häromdagen och har börjat sticka på en halsduk. Jätteduktig! Så hon fick inget idag, men det gick bra ändå. Annars kan det lätt bli avundsjuka.
Om ni vill kolla Jenny och Camillas blogg, så klicka här!

Jenny & Camilla
Camillas goda kladdkaka:
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
 2 ägg
100 g smält smör
mini marshmallows
Ugnen 150 grader i 35 min
Marianne grädde:
Värm grädde, krossa en påse marianne. Bara smälta inte koka upp. Låt svalna och vispa sedan!
Kanongott!!!

Smart people!


En fin dramafilm med Sarah Jessica Parker och Dennis Quaid.
Den handlar om en ganska "vimsig" lärare som är änkeman. Han blir sjuk och hamnar på sjukhus och börjar dejta läkaren.... Inte mycket action, men en härlig feelgood film =)

Vilken dag!!

Ja, idag har det varit riktigt omständigt! Först va jag och hälsade på pappa på Borås sjukhus. Tur och retur tar det 4 tim och kostar 160 kr. Både långt och dyrt alltså. Sen va jag hemma vid 18:45, barnen skulle komma vid 19:30 eftersom Jesper tränat brottning idag. Så kommer jag hem och är UTELÅST!!  Och Jenny var inne i stan.... 21:20 kom vi innanför dörren!
Då kände jag bara:HOME SWEET HOME =)
Min fina välkommenskylt kändes inte ett dugg välkomnande idag!! Nej usch vad jag gnäller!!
Jag får väl vara tacksam för att det inte är värre saker.  För det här överlevde vi! (Fast segt när man bara vill hem...)
Och i eftermiddags var jag och klippte mig! Så köpte jag ljusbrun hårtoning på hemvägen som jag just haft i. Det är inte så jättestor skillnad, men lite iaf =)
Det är kul att göra lite förändring! Så har jag nopprat o färgat ögonbrynen oxå. Ska se ngn dag om Jenny kan ta ett foto med sin fina kamera.
(Nikon D40)

Att komma till skott!

Shit vad det är svårt att komma till skott när jag har miljoner saker att fixa! Känns som ett virrvarr av ogjorda saker som ligger o väntar på mig..... Men jag får väl ta ett djupt andetag..... Och börja med EN sak,  En sak i taget, det viktigaste först!!
Andas in och ut.... Jag börjar med att fylla i papper som ska va inskickade snart..... Sen tar jag tag i hemmet och städar lite! Barnens rum går knappt att gå in i!!
I morg åker jag o hälsar på pappa på sjukhuset. Det är ju det som dragit ner mig oxå att min pappa e sjuk. Inte blir det bättre av att han är inlagd på Borås sjukhus heller. Det är ju inte den närmsta biten. Men, men det är som det är!
Och det blir nog bra allting =)
Här kommer en bild på min pappa och Jessica:

Och för att det inte ska bli orättvist så kommer en liten bild på Jesper oxå:

PS Bilderna är "stulna" från Jenny o Camillas blogg (Tror inte dom har ngt emot det)

Gone baby gone....


Vilken bra film!!  Regisserad av Ben Affleck.
En fyraårig flicka har försvunnit och några släktingar anlitar ett ungt privatdeckarpar att försöka hitta henne. Dom blir involverade i fallet och upptäcker ett virrvarr av olika lögner....
Casey Affleck (broder till Ben Affleck) spelar otroligt bra, även Morgan Freeman som polis.
Helt klart sevärd!!

Bättre idag än igår....


Go kväll!! Ja, igår mådde jag lite si och så efter festen på lörd  kväll. Kände mig nästan lite bakis, hur de nu kan vara möjligt utan att ens ha luktat på en kork?! Men jag va trött och hade huvudvärk. I kväll har jag varit på möte, jättemysigt med levande ljus i höstmörkret!
Ja, idag känns allting lite ljusare igen =)

RSS 2.0